Termékfejlesztési és Nyomonkövetési Kutató Központ
A Kutatóközpont célja és fő feladata a „szántóföldtől az asztalig” program megvalósítása, az egészségesebb táplálkozás, a humán egészségügyi kutatások támogatása, a genetikai fejlesztés, valamint takarmányozási vizsgálatok végrehajtása a sertéságazat meghatározó szereplői által is használt legfejlettebb tartási és takarmányozási technológia segítségével. A Központ az elméleti és a gyakorlati oktatásban is fontos szerepet tölt be, és széleskörű együttműködési lehetőséget kínál a sertésvertikum valamennyi szereplője részére. Kutatási eredményeivel hozzájárul az ágazat hatékonyságának növeléséhez, az állattartási és állatjóléti szabályok betartása, nyomon követése mellett. Az itt elvégzett kísérletek alapul szolgálnak BSc és MSc diplomamunkákhoz, valamint doktori disszertációkhoz.